Konum

Işıkkent / Bornova / İzmir

E-Mail

info@rotaziraat.com.tr

Erzurum’da Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Eğitimi

Erzurum’da Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Eğitimi

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sağım hijyeni ve sanitasyon eğitimini tamamlayan 196 yetiştiriciye katılım belgelerini ve hediyelerini verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığınca desteklenen etkinlik, Aziziye ilçesinde gerçekleştirildi.

Program, İl Müdürlüğü koordinasyonunda Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, üniversiteden akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, tarım ve hayvancılık konusundaki STK’lar ve yetiştiricilerin katılımıyla düzenlendi.

Proje kapanış toplantısında, katılımcılara sertifikaları ve hediyeleri takdim edildi. Toplantıda ayrıca Proje Bilgilendirmesi, Üretim Planlaması, Yeni Destekleme Modeli ve Kırsal Kalkınma Yatırımları konularında sunumlar yapıldı.

“Bilinçli Üretici Kaliteli Süt Eğitim ve Yayım Projesi” kapsamında yürütülen sağım hijyeni ve sanitasyon eğitimleri, süt sığırcılığı ve küçükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı mahallelerde düzenlendi. Eğitimlerde, 10 ilçede (Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Horasan, Köprüköy, Hınıs, Karayazı, Aşkale, Tortum, Narman) 196 çiftçiye süt sağım hijyeni, sanitasyon, sütün soğutulmasının önemi, buzağı bakım ve besleme, buzağı ölümleri ve alınması gereken önlemler, hayvan hastalıkları (mastitis, hipokalsemi, zoonoz hastalıklar brusella, şap, tüberküloz vb.), barınak şartları gibi konularda bilgi verildi.

Eğitimleri tamamlayan yetiştiriciler, elde ettikleri bilgileri çevrelerine aktararak birer elçi olacaklar. Erzurum’un tarım ve hayvancılık potansiyeli değerlendirilerek, kırsal yörenin kalkınmasına katkıda bulunulması ve bölgenin sosyo-ekonomik yapısının gelişmesinin hedeflendiği belirtildi.

Projeden özellikle sosyo-ekonomik durumu düşük köylerde yaşayan üreticiler yararlandırıldı. Proje ile sağım yapan üreticiler, sağım hijyeni ve sanitasyon konusunda bilgilendirilerek, hijyenik olmayan koşullarda süt sağımı yapılmasının önüne geçilmesi, sütün sağım sonrası uygun şekilde muhafaza edilmesi ve bu sayede süt veriminde oluşan kayıpların önlenmesi amaçlandı.

 

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.